Voetreflexologie

Dit is een eeuwenoude holistische benadering van natuurgeneeskunde, waarbij wordt geloofd dat elk deel van het lichaam en orgaan wordt weergegeven in verschillende zones op de onderkant, bovenkant en zijkanten van de voeten.

Holistische werkwijze

Holistisch betekent dat lichaam en geest als één worden beschouwd. Hierbij ligt de focus – anders dan in de reguliere geneeskunde – niet alleen op de aandoening, maar wordt er naar de hele mens gekeken. Dit omdat -volgens deze visie- een aandoening het gevolg is van een disbalans in het lichaam. Dat heeft dan weer blokkades tot gevolg, die de energiebanen (meridianen) hinderen. En dan kan de gezondheid gaan haperen.

Waarom voetreflexologie?

Om het evenwicht in je lichaam te herstellen, zou voetreflexologie kunnen helpen. Deze therapie gaat ervan uit dat elk lichaamsdeel en orgaan wordt weerspiegeld in de onder- boven- en zijkanten van de voeten. Je kunt je voeten dus eigenlijk als een soort van plattegrond van je lichaam zien. Zo weerspiegelen je tenen bijvoorbeeld je hoofd/hersenen, de bal van je voet je hart en longen, de gevoelige plek in het midden van je voetzool je nieren en de onderkant van je hiel je geslachtsorganen, bekken en billen. Daarnaast vertegenwoordigt je rechtervoet de rechterkant van je lichaam en je linkervoet de linkerkant.

Zelfgenezend vermogen van het lichaam

Door de blokkades in je voeten weg te masseren, herstelt de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor komt er weer een optimale energiedoorstroming op gang, waardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer optimaal kan herstellen. Een verstoorde balans kan overigens verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan: te veel stress, verkeerde voeding, te weinig slaap, een verkeerde houding, een traumatische ervaring of ziekte.

Verschillende redenen waarom voetreflexologie zo gezond is:

1. Ontspanning, ontstresssen
2. Boost voor je immuunsysteem
3. Pijnstillende werking
4. Bevordert een goede nachtrust
5. Verbetert de bloedtoevoer
6. Beter in je vel, oppepper voor je humeur
7. Preventief
8. Helpt bij klachten tijdens de overgang

Boek nu een voetreflexmassage

Ervaar de voordelen van een heerlijke voetreflexmassage

zen bij es

Zen bij Es 2024. All rights reserved